Fatima El Irari won met haar boek “Uit de keuken van Fatima – elke dag anders’ de Food and Friends Kookboek van het Jaar publieksprijs in 2021. Over dit recept zegt zij: wie houdt er nou niet van een klassieke tiramisu met mascarpone, koffie en lange vingers? Een heerlijk Italiaans dessert in een glaasje!
1. Schep de mascarpone in een kom en doe de poedersuiker erbij.
2. Klop de mascarpone in 1-2 minuten glad en romig. Dek de kom af en zet opzij.
3. Giet de slagroom in een kom en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker toe.
4. Mix de slagroom in 1-2 minuten stijf.
5. Vouw met een spatel de slagroom door de mascarpone tot een egale crème.
6. Schep de crème in een spuitzak.
7. Breek de lange vingers in stukjes en doop ze in de koffie.
8. Verdeel de lange vingers op de bodem van het glas.
9. Spuit een laagje tiramisu-crème bovenop en herhaal de laagjes koek en crème.
10. Eindig met een laag tiramisucrème.
11. Zet de tiramisuglaasjes minstens 2 uur in de koelkast.
12. Garneer de tiramisuglaasjes met een toef slagroom en geraspte chocolade.
Variatietip!
Niet dol op koffie? Vervang de koffie dan door chocolademelk.
Voor 4 personen
Bereiding: 30 minuten + 2 uur opstijven
Extra:
Ook nodig: keukenmachine of handmixer
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.