Tiramisu in een glaasje

Tiramisu in een glaasje

Fatima El Irari won met haar boek “Uit de keuken van Fatima – elke dag anders’ de Food and Friends Kookboek van het Jaar publieksprijs in 2021. Over dit recept zegt zij: wie houdt er nou niet van een klassieke tiramisu met mascarpone, koffie en lange vingers? Een heerlijk Italiaans dessert in een glaasje!

Bereiding

1. Schep de mascarpone in een kom en doe de poedersuiker erbij.

2. Klop de mascarpone in 1-2 minuten glad en romig. Dek de kom af en zet opzij.

3. Giet de slagroom in een kom en voeg de kristalsuiker en de vanillesuiker toe.

4. Mix de slagroom in 1-2 minuten stijf.

5. Vouw met een spatel de slagroom door de mascarpone tot een egale crème.

6. Schep de crème in een spuitzak.

7. Breek de lange vingers in stukjes en doop ze in de koffie.

8. Verdeel de lange vingers op de bodem van het glas.

9. Spuit een laagje tiramisu-crème bovenop en herhaal de laagjes koek en crème.

10. Eindig met een laag tiramisucrème.

11. Zet de tiramisuglaasjes minstens 2 uur in de koelkast.

12. Garneer de tiramisuglaasjes met een toef slagroom en geraspte chocolade.

Variatietip!

Niet dol op koffie? Vervang de koffie dan door chocolademelk.

 

Voor 4 personen

Bereiding: 30 minuten + 2 uur opstijven

  • 250 g mascarpone
  • 2 eetl. poedersuiker
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetl. kristalsuiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 175 g lange vingers
  • 25 0 ml sterke koffie, afgekoeld

Extra:

  • geklopte slagroom
  • geraspte chocolade

Ook nodig: keukenmachine of handmixer


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

X-mas is coming