Thermossoep is echt heel handig. Je doet rauwe groenten en gekookte granen in een glazen pot en giet er vlak voor het opdienen stomend hete bouillon uit een thermosfles over. Perfect als meeneemmaaltijd, waar je ook bent! De groenten in dit recept zijn onze suggesties, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren.
1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli en bloemkool in roosjes; vergeet niet om de stronken in dunne plakjes te snijden. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de wortels en courgette heel fijn (julienne). Snijd de bosuien in plakjes – gebruik de hele stengel.
2. Verwarm de bouillon tot-ie tegen de kook aan zit en vul je thermosfles ermee. Verdeel de quinoa over de bodem van vier glazen potten of kommen en leg alle groenten en de koriander erbovenop.
3. Giet de bouillon voor het serveren simpelweg over de groenten en laat ze een paar minuten weken in de warme bouillon. Breng de soep op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!
Tip voor dummies
Als je de groenten nog wat te knapperig vindt, stoom ze dan 3-5 minuten voordat je ze in de meeneempot stopt.
Voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.