Chocoladewafel toast met granolapasta

Chocoladewafel toast met granolapasta

Ons wafelijzer stond te verstoffen in de kast en werd maar één of twee keer per jaar gebruikt. Maar toen we erachter kwamen dat een wafelijzer beter is dan een broodrooster of een tosti-ijzer, werden we weer vrienden. Hartige sandwiches worden er ontzettend knapperig in, net als wentelteefjes. Hier dopen we lekker brood in chocoladebeslag, bakken het in een wafelijzer, snijden het in driehoekjes en dippen die in onze favoriete Granolapasta of Pompoenpittenpasta.

Ingredienten

1. Warm je wafelijzer op.

2. Klop in een kom de melk, eieren, ahornsiroop, cacao en het zout door elkaar.

3. Bestrijk het wafelijzer met kokosolie.

4. Doop de sneden brood een voor een in het melkmengsel tot ze er goed mee zijn bedekt en leg ze in het wafelijzer (een paar tegelijk). Bak in 3 minuten bruin en knapperig. Snijd ze in driehoekjes en dien op met de granolapasta als dipsaus en verse bosvruchten.

Geen wafelijzer? Dan kun je ze in de grillpan of koekenpan bakken.

Voor 4 personen

Bereiding: 15 minuten

  • 4 el melk naar keus
  • 2 biologische eieren (M)
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl cacao, gezeefd
  • snufje zout
  • kokosolie, om in te vetten
  • 4 dikke sneden brood (wij gebruiken een goede zuurdesem)

Opdienen met

  • 4 el Granolapasta , of notenpasta naar keus
  • 100 g verse bosvruchten

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Alle kerstrecepten