The garden of vegan

The garden of vegan

Koriander, you love it or you hate it! Van koriander neem je meestal zowel de blaadjes als de stelen. Voor deze hummus gebruik je vooral de stelen; de blaadjes kun je mooi gebruiken om je garden te decoreren. In een klassieke hummus gaat citroensap, voor deze korianderhummus neem ik limoen. De limoen maakt deze garden lekker fris!

Bereiding

1. Voor de hummus laat je de kikkererwten en de geraspte knoflook in een keukenmachine een paar minuten draaien.

2. Voeg de overige ingrediënten voor de hummus toe, behalve het zout, en draai tot alles goed gemengd is.

3. Proef en voeg naar smaak zout toe.

4. Meng de ingrediënten voor de gremolata, proef en breng op smaak met peper en zout.

5. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en de schil eraf.

6. Snijd een klein stukje van de bolle kant van beide avocadohelften zodat je avocado garden straks steviger staat.

7. Smeer de avocadohelften in met sushiazijn of limoensap. Vul beide helften met de hummus en breng de bovenranden van de avocado op smaak met zeezout.

8. Verdeel de gremolata over de hummus en leg er de cress en eetbare bloemetjes bovenop.

9. Versier de bovenranden van beide helften met gerookte paprikapoeder, sesamzaad en chilivlokken.
 

  • 1 avocado
  • sushiazijn of limoensap zeezout
  • cress
  • eetbare bloemetjes gerookte paprikapoeder zwart sesamzaad chilivlokken


 

Voor de limoen- korianderhummus:

  • 200 g gekookte  kikkererwten, uitgelekt
  • ½ kleine knoflookteen, geraspt
  • het sap en de rasp van 1 onbespoten limoen
  • 1 klein bosje koriander, blaadjes en steeltjes
  • 2 flinke el tahin
  • zout


 

Voor de gremolata:

  • de rasp van ½ onbespoten limoen
  • 1 flinke el korianderblaad-jes en steeltjes, fijngehakt
  • ½ kleine knoflookteen, geraspt
  • peper en zout


 

Nodig: keukenmachine


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief