The Elvis Burger

Intro

Zo fout dat het goed is, de Elvis Burger. Ooit bekend voor zijn ongekende muziekrepertoire en filmwerk, nu zie je toch vooral dat zijn voorkeur voor de combinatie van bacon, banaan en pindakaas als legacy overeind blijft. Probeer het maar eens, dan zal je zien wie de echte burger king is.

Ingrediënten

Voor 4 personen. Voorbereiding 30 minuten, bereiding 15 minuten.

Benodigdheden

Bereiding

1. Bereid een BBQ of grill met gietijzeren rooster voor op direct grillen en verhit deze tot een temperatuur van 200 °C is bereikt. Gril de plakken gerookt ontbijtspek krokant en zet ze opzij.

2. Schil de bananen en snijd ze eerst in de lengte door de helft en halveer daarna nogmaals in de breedte. Gril kort en heet zodat er mooie grillstrepen ontstaan, maar je de banaan niet tot moes gaart. Haal van de grill en houd warm.

3. Meng de aardbeienjam met de BBQ-saus en roer het gerookte zout door de pindakaas. Snijd de burgerbroodjes doormidden en toast het brood op de grill. Kruid de burgers met zout en peper en gril aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 54 °C voor een mooi medium rare resultaat. Smeer op de onderste helft van je burgerbun een royale hoeveelheid pindakaas. Leg hier de burger op. Verdeel de bacon en gegrilde banaan over de burgers en maak het geheel af met de aardbeienjam-BBQ-saus en de kapjes van de burgerbuns.

Credits fotografie: Remco Kraaijeveld.