4 personen. Voorbereiding 8 min. Bereiding 5 min.
1. Leg de tofu tussen twee vellen keukenpapier, pers het vocht eruit en snijd de tofu in blokjes.
2. Pel de knoflook en de ui en hak ze fijn. Maak de rode paprika schoon en snijd hem in stukjes. Verhit de olijfolie in een grote hoge koekenpan op hoog vuur en bak daarin de tofublokjes 2 tot 3 minuten. Zet ze apart.
3. Verhit in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olijfolie en bak daarin de ui en de rode paprika 5 minuten. Voeg de knoflook toe en laat die in 30 seconden opwarmen. Roer de rodecurrypasta en de gember erdoor en bak ze 2 minuten mee. Voeg de groentebouillon, de kokosmelk en de tofu toe, roer en laat de soep 10 minuten op matig-hoog vuur koken. Voeg tot slot de rijstvermicelli en de sojasaus toe en laat de soep nog 2 minuten op het vuur.
4. Serveer de soep in kommen en voeg wat koriander- en basilicumblaadjes en limoensap toe. Breng hem op smaak met zout en peper.