Voor mij is dit het perfecte eenpansgerecht: alles tegelijk in de oven en dan langzaam garen. Als een ovenschotel, maar dan sneller. De aroma’s van kokos, citroengras en chilipeper houden elkaar mooi in evenwicht en geven deze troostrijke noedelsoep een volle smaak.
1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
2. Doe de zoete aardappel, het citroengras, de gember, knoflook, chilipeper, kokosmelk en bouillon in een diepe braadslede of ovenschaal en zet het geheel 45 minuten in de oven.
3. Prik in de zoete aardappel. Als deze door en door gaar is, haal je de braadslede uit de oven. Voeg meteen de woknoedels toe en dompel ze helemaal onder in de saus. Laat 5 minuten rusten en roer dan het limoensap erdoor.
4. Bestrooi met koriander en dien meteen op in diepe soepkommen.
Opmerking: bij dit gerecht ontstaat flink wat stoom in de oven, dus houd je gezicht op afstand als je de oven na 45 minuten opent. Ik spreek uit ervaring – beslagen bril en hete stoom!
Speciaal voor jou hebben we een compleet weekmenu van De groene & snelle bakplaat gemaakt. Deze kan je hier downloaden:
Voor: 2 personen. Voorbereiding: 5 minuten Oven: 45 minuten
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.