Deze teriyaki-zalm wordt tijdens het grillen op de BBQ nog net wat lekker dan gewoon uit de koekenpan op je gasfornuis. Dus we zouden zeggen: steek je barbecue maar snel aan en maak je klaar voor een bordje zalm, mét andijvie en sobanoedels. Té lekker!
1. Leg de zalmfilets in een ovenschaal. Meng in een kom de Obento – Teriyake Marinade met de gember. Dek de schaal af en laat de zalmfilets in de koelkast 1 uur marineren.
2. Steek de BBQ aan en wacht tot de kooltjes bedekt zijn met een grijs laagje, dan zijn ze op de juiste temperatuur.
3. Kook de noedels met 1-2 el zonnebloemolie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Snijd de andijvie in 6 parten. Was de andijvie en laat uitlekken in een vergiet en rooster ze rondom 3 minuten op het hete rooster van de BBQ. Schep ze in een kom en schenk er de spicy kimchi saus en de sweet chili saus bij en meng er de knoflook door.
5. Gril de zalmfilets op het hete rooster van de BBQ aan beide kanten 2 minuten.
6. Serveer de teriyaki-zalm met de noedels, andijvie en strooi er het zwarte- en geroosterde sesamzaad overheen. Garneer met de paarse blaadjes, een scheutje Obento – Teriyake Marinade en een schijfje limoen.
Bereidingstijd: 30 minuten; Wachttijd: 1 uur
Ook nodig
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.