Sushi met quinoa

Intro

Zit je met je handen in het haar omdat je niet weet wat je aan moet met het “wondergraan” uit Zuid-Amerika? Waarom geen sushi? Gemakkelijk en snel maak je met deze oosterse variant indruk op je gasten. En volledig veganistisch.

Ingrediënten

Voor 2 personen, voorbereiding 15 minuten + (af)koelen 45 minuten, bereiding 15 minuten.

Bereiding

1. Breng de quinoa met de groentebouillon aan de kook. Laat 10 à 15 minuten zachtjes koken, tot de quinoa het vocht heeft geabsorbeerd. Laat afkoelen en schep de helft van het sesamzaad er voorzichtig door.

2. Leg 1 vel nori op een bamboematje en verdeel de helft van de quinoa erover; laat rondom een rand van 2 cm vrij. Leg de helft van de groenten in het midden. Rol het matje op tot de randen van het norivel elkaar raken. Druk het rolletje licht aan en haal het matje weg. Herhaal deze werkwijze met het tweede norivel. Zet 30 minuten in de koelkast.

3. Snijd met een vochtig gemaakt mes de rollen in stukken. Bestrooi met de rest van de sesam en leg de sushirolletjes op 2 borden.