4 personen, 25 minuten:
1. Pel de rode ui, snipper hem en maak hem in een kom aan met het citroensap en een snufje zeezout en zwarte peper. Zet opzij.
2. Kook de pasta in een grote pan gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de broccoli in losse roosjes. Verwijder het houtachtige uiteinde van de steel, snijd de steel in de lengte doormidden en kook de helften met de pasta mee. Snijd de roosjes in hapklare stukjes en kook ze de laatste minuut mee, zodat het rauwe eraf is.
3. Maal ondertussen het brood met de cayennepeper in een keukenmachine tot kruimels. Roerbak deze vervolgens in een droge koekenpan met antiaanbaklaag op matig vuur tot ze goudbruin en krokant zijn. Schil de komkommer, snijd hem in de lengte doormidden, schraap de waterige kern eruit en snijd beide helften in dunne plakjes. Snijd de kruiden fijn.
4. Meng de yoghurt door de aangemaakte rode ui en doe de komkommer en kruiden erbij. Giet de pasta en broccoli af, snijd de broccolisteel in kleine stukjes en doe ze bij de salade.
5. Giet de tonijn af, trek hem in vlokken, meng deze door de salade en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep je kommen vol en strooi er wat verkruimelde feta en krokante cayennekruimels over.
Dit recept komt uit het boek ‘Super food voor familie en vrienden’ van Jamie Oliver (€29,99, Kosmos Uitgevers).