Super dips

Super dips

Dips, toppings en hummus – welke naam je het beestje ook maar geeft – zijn een fijne manier om extra voedingsstoffen aan je maaltijd toe te voegen. Gebruik ze in een salade, op een zoete aardappel of op een stukje versgebakken knapperig (plat)brood.

Ingredienten

Linzendip van onze stagaire

Je hebt stagiaires en je hebt stagiaires die magische linzendips bedenken. Wij geven de voorkeur aan die laatste.

Kook de linzen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Mix dan alle ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender tot een vrij stevige (dip-)consistentie; voeg eventueel nog een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.

De hele kom staat gelijk aan 0,54 kg CO2e

Zuurkoolhummus met walnoten

Een spannende variatie op een van onze favoriete dips: hummus. Gevuld met gefermenteerde kool die je darmflora en smaakpapillen erg vrolijk maakt. Mmm!

Spoel de walnoten en bonen af en laat ze uitlekken. Snijd de peterselie en de knoflook fijn. Mix alle ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender glad; voeg eventueel nog een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en peper.

De hele kom staat gelijk aan 0,13 kg CO2e

Romige pastinaakdip

Een zalige dip met veel smaak. Wij garneren er graag een salade mee!

Snijd de pastinaken in blokjes, stoom ze in 10 minuten zacht en laat ze afkoelen. Hak de bieslook en mix de pastinaken en de bieslook met de andere ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender glad. Breng op smaak met zout en peper.

De hele kom staat gelijk aan 0,08 kg CO2e

Groene-erwten pesto

Een leuke en vernieuwende manier om doperwten te serveren. Probeer deze pesto ook eens als topping op een pizza!

Plet de knoflook en mix hem met de rest van de ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender tot een dikke pesto. Breng op smaak met zout en peper. Voeg wat chilivlokken toe voor een pittigere smaak.

De hele kom staat gelijk aan 0,2 kg CO2e

Wortelhummus met kikkererwten en komijn

Nog een leuke hummusvariant, nu met een mooie oranje kleur door de wortels en een warme, kruidige smaak door de komijn. Een van onze nieuwe favorieten!

Stoom de wortels in circa 15 minuten zacht en laat ze afkoelen. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Plet de knoflook en het komijnzaad. Mix alles dan samen met de andere ingrediënten, behalve het zout en de peper, in een blender glad. Breng op smaak met zout en peper.

De hele kom staat gelijk aan 0,12 kg CO2e

Linzendip

  • 150 g groene linzen
  • 115 g cashewnoten, 4 uur in water geweekt
  • 125 g doperwten uit de diepvries, ontdooid
  • 15 g verse peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el citroensap
  • 2 el koolzaadolie
  • 1 tl gemalen koriander
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Zuurkoolhummus met walnoten

  • 60 g walnoten, 1-4 uur in water geweekt
  • 1 handje verse peterselie
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik witte bonen (uitgelekt ca. 230 g)
  • 1 el koudgeperste koolzaadolie
  • 75 g zuurkool
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Romige pastinaakdip

  • 7 middelgrote pastinaken
  • 1 handje bieslook
  • 2 tl dijonmosterd
  • 2 handjes vers basilicum
  • 180 ml water
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Groene-erwten pesto

  • 1 teen knoflook
  • 250 g doperwten uit de diepvries, ontdooid
  • 1 handje boerenkoolbladeren
  • 25 g gemengde verse kruiden
  • 40 g zonnebloempitten
  • 1 el edelgistvlokken (optioneel)
  • 2 el koudgeperste koolzaadolie
  • 1 el appelciderazijn
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Wortelhummus met kikkererwten en komijn

  • 4 middelgrote wortels
  • 1 blik kikkererwten (uitgelekt ca. 230 g)
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 1 tl komijnzaad, geplet
  • 1 el koudgeperste koolzaadolie
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el lichte tahin
  • 75 ml water
  • zeezout en versgemalen zwarte peper

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief