Stroopcakejes met rum-aardbeien

Intro

Deze gestapelde stroopcakjes zijn een feestje! Serveer ze met ijs en in rum-aardbeien.

Ingrediënten

8–10 personen

• 500 g bloem

• 4 tl gemberpoeder

• 1½ tl bakpoeder

• ½ tl kaneel

• ½ tl kruidnagelpoeder

• ½ tl gemalen nootmuskaat

• 250 g appelstroop (zoals Rinse appel fruitstroop)

• 75 g lichtbruine suiker

• 125 g boter

• 200 ml melk

• 1 el crème fraîche

• sap van 1 sinaasappel

• 1 el cognac

• 2 eieren, losgeklopt

aardbeien, in plakjes

• rum

• poedersuiker

• 1 bak vanille-ijs

Bereiding



1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Zeef bloem, gemberpoeder, 1 tl zout, bakpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en de  nootmuskaat. Meng de appelstroop, suiker en boter in een steelpan op laag vuur en laat 5 minuten pruttelen; roer af en toe. Laat het afkoelen tot lauwwarm en roer door het bloemmengsel.

3. Roer de melk en de crème fraîche erdoor. Voeg sinaasappelsap, cognac en eieren toe en roer tot een glad beslag. Schenk in een met boter ingevette en met bloem bestoven bakblik (24×24 cm) en bak de cake 30–40 minuten. Controleer of een vleespen die je erin steekt er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen in het blik.

4. Week de aardbeien in twee delen rum en 1 deel poedersuiker. Snijd de afgekoelde cake in plakken van 3 cm en die plakken weer door de helft. Schep wat ijs op een plak cake, leg er een tweede plak op, daarop wat ijs en dan aardbeien.