Strawberry cheesecake

Bereiden

'Een van de mensen voor wie ik het liefst kook, houdt niet van zware cheesecakes. Voor hem bedacht ik deze lichtere versie met kwark en fruit', volgens Miljuschka

1. Maal voor de bodem de biscuitjes en het amandelmeel fijn in een keukenmachine.
 
2. Smelt de witte chocolade au bain-marie: doe hem in een kom boven een pan heet water, zorg dat de bodem van de kom het water niet raakt, en roer regelmatig tot de chocolade is gesmolten. Roer de chocolade door het amandelmeel, schep het mengsel in de springvorm en druk de bodem aan. Zet weg in de vriezer.
 
3. Pureer 500 g van de aardbeien met de suiker fijn met een staafmixer. Duw de gepureerde aardbeien door de zeef, zodat de pitjes eruit worden gehaald. Roer de kwark door de aardbeien.
 
4. Week de gelatineblaadjes in koud water totdat ze glibberig zijn. Verwarm de slagroom en los de uitgeknepen gelatineblaadjes hierin op. Roer de slagroom door het kwark-aardbeienmengsel. Voeg de limoenrasp en het limoensap eraan toe.
 
5. Snijd overgebleven 500 g aardbeien doormidden. Druk de aardbeien met de snijkant tegen de binnenkant van de springvorm, met het puntje omhoog. Giet het kwarkmengsel in de springvorm en zet de taart 2 uur weg in de koelkast.
 
6. Haal de taart uit de koelkast, verdeel de rest van de aardbeien erover en strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen.
 
TIP: lekker met een scheutje balsamicoazijn erover.

Dit recept komt uit het boek 'Lekker Miljuschka' van Miljuschka Witzenhausen (€20,-, Kosmos Uitgevers). 
 

 Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!