Stoofpot met rudersukade

Stoofpot met rudersukade

Koud en verregend na een flinke herfstbui? Met kokend water uit een Quooker zet je niet alleen direct een verwarmende kop thee voor jezelf, maar kook je ook deze heerlijk runderstoof, een bord soep of overheerlijke risotto. Heb je geen Quooker? Ook dan kun je natuurlijk aan de slag met deze stoof!

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de uien en snipper ze fijn. Haal de naaldjes van de takjes rozemarijn, gooi de steeltjes weg en hak de naaldjes fijn. Verhit een scheut olijfolie in een ovenvaste braadpan, voeg de uisnippers en rozemarijn toe en bak de ui in ongeveer 8 minuten goudbruin — roer af en toe. Doe ze over in een kom (maak de pan nog niet schoon) en houd zolang apart.

2. Snijd de rundersukade in blokjes. Zet de pan weer op het vuur en bak het vlees ongeveer 5 minuten tot het rondom bruin is en het vleessap gekaramelliseerd.

3. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het vlees samen met de zilveruitjes en bak ze 6-8 minuten mee. Doe dan de azijn, het bier en de bouillon erbij plus zout en peper en breng aan de kook. Dek de pan af met een vel bakpapier en het deksel en stoof het vlees 2 uur in de oven.

4. Boen de paddenstoelen schoon. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen en tijm 10 minuten, tot het vocht van de paddenstoelen is verdampt en ze bruin worden.

5. Roer als de stoof 2 uur in de oven heeft gestaan de paddenstoelen en het ui-rozemarijnmengsel erdoor en gaar de stoofpot dan nog 30 minuten in de oven. Serveer en geef er gestoomde groenebladgroenten bij.

Het nieuwste model, de Quooker FLEX, kun je inzetten voor tal van bereidingen en handelingen. De Quooker FLEX heeft naast de kokendwaterfunctie een flexibele uittrekslang voor warm en koud water waarmee je gemakkelijk alle lastige plekjes bereikt. Ga voor meer informatie naar Quooker.nl en ontdek welke kraan het beste bij jou past!

Credits: recepten en stylling Marieke Verdenius, fotografie Mitchell van Voorbergen. Dit recept is gemaakt in samenwerking met Quooker.

 

Voor 6 personen:

  • 2 uien
  • 2-3 takjes rozemarijn
  • olijfolie
  • 1 kg rundersukade
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 g zilveruitjes
  • 1 flinke scheut balsamicoazijn
  • 500 ml donker bier
  • 500 ml runderbouillon
  • 300 g gemengde bospaddenstoelen
  • blaadjes van bosje tijm
  • gestoomde groene bladgroenten van het seizoen, voor erbij

 

 

 

 

 


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief