Stoofpeertjes met mascarpone

Intro

Samen met Janneke Philippi dook WMF voor kerst de keuken in. Fusion-gerechten tijdens de feestdagen is al een tijdje hip, maar we willen ook traditioneel.. tja dan gaan we voor Holiday Classics 2.0! Janneke heeft speciaal voor WMF een heerlijk en verrassend kerstmenu samengesteld waar iedereen van gaat smullen. Kook je mee?   Dit heerlijke nagerecht is gemaakt met behulp van de WMF Fusiontec mineral pannen, deze pannen zijn zeer robuust en kunnen ook gemakkelijk in de oven gebruikt worden.

Ingrediënten

Voor 4 personen | Nagerecht

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Smelt in de Fusiontec pan de roomboter. Zet de peren rechtop in de pan. Schenk het bier en zoveel water erbij tot de peertjes net zijn bedekt.
  2.  Snijd de gember in dunne plakjes. Voeg de gember met de steranijs, het venkelzaad, de suiker en de takjes tijm toe. Breng aan de kook.
  3.  Leg de deksel op de pan en zet de pan in de voorverwarmde oven. Stoof de peertjes in 30-45 minuten gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt.
  4.  Rooster intussen in de Profi Resist koekenpan de hazelnoten goudbruin. Strooi ze op een plank en hak fijn. Snijd het vanillestokje en de lengte open en schraap het merg eruit. Roer de mascarpone met de yoghurt en het vanillemerg glad.
  5.  Neem de peertjes uit de pan. Laat het stoofvocht op hoog vuur tot de helft inkoken. Laat de siroop afkoelen en zet de peertjes terug in de siroop. Bewaar met de deksel op de pan op een koele plek.
  6.  Schep op een dessertbordje een dot yoghurtmascarpone. Zet er een stoofpeertje op en besprenkel met een beetje siroop. Bestrooi met geroosterd hazelnootkruim.

Tips:
Kaasdessert: serveer deze stoofpeertjes ook eens bij een kaasplankje.
Maak de stoofpeertjes al enkele dagen eerder en bewaar ze op een koele plek in de pan in de siroop. Ook resterende stoofpeertjes kunnen in de siroop worden bewaard.