Quinoa bowl met kikkererwten

Intro

Dips, verse groenten, geurige kruiden en specerijen: de gezonde Midden-Oosterse keuken is nog altijd hot in Londen. In deze vegetarische bowl met knapperige kikkererwten stelen de groenten de show. “Alle gerechten die uit het Midden-Oosten komen zijn zo ontzettend lekker. Van een schaaltje baba ganoush tot aan een dampende pan shakshuka, ik ben er dol op. Ik ben dan ook regelmatig te vinden bij Arabica in Borough Market waar de mezzes to die for zijn.” - Kim, time to momo local in Londen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Extra: mandoline of groenteschaaf

Bereiding

1. Verwarm de oven tot 200°C. Meng in een kommetje de olie met de specerijen, knoflook en wat zout. Verdeel de bloemkoolroosjes, zoete aardappel en kikkererwten over een grote bakplaat en meng er het specerijenmengsel door. Schuif de bakplaat in de oven en laat ca. 30 minuten roosteren of tot de groenten gaar en hier en daar bruin zijn en de kikkererwten knapperig.

2. Meng intussen in een kom de labneh (of hangop of Griekse yoghurt) met het citroenrasp en wat zout naar smaak. Zet tot gebruik in de koelkast.

3. Snijd de venkel doormidden en schaaf de venkel in flinterdunne plakjes op de mandoline of met een groenteschaaf. Leg in een kom en meng er het citroensap en wat zout door.

4. Verdeel als de groenten gaar zijn de labneh over vier kommen. Schep er het geroosterde groentemengsel bij en schep er vervolgens de venkel op. Bestrooi met za’atar en verse kruiden. Server met Libanees platbrood.