Stamppot met palmkool en worst

Stamppot met palmkool en worst

Bereiding

Zin in een verrassende stamppot? Dan heb je een top-recept te pakken! In plaats van een worstje kun je natuurlijk ook kiezen voor suddervlees of verschillende paddenstoelen voor als je op de vegetarische toer wilt gaan. 

1. Schil de aardappels en snijd ze in flinke stukken. Haal de stelen/nerf uit de palmkool en snijd deze fijn.

2. Doe de aardappels in een pan met een laagje van 4 cm water erin. Breng aan de kook en leg de kool erop. Je kunt de worst hierop meewarmen of in een andere pan met water (tegen de kook aan) 15 minuten laten wellen.

3. Verwarm de melk in een pannetje. Na ca. 20 minuten zijn de aardappels en de kool gaar. Controleer dit door er met een vork in te prikken. Giet het geheel af en stamp alles door elkaar terwijl je de melk en boter toevoegt. Serveer de rookworst op de stampot.

Credits: Tekst, receptuur & foodstyling Samuel Levie -Styling Marian Flint – Fotografie Saskia van Osnabrugge

 

4 personen

• 1 kg aardappelen (Eigenheimers)

• 400 g palmkool (cavolo nero)

• 30 g roomboter

• 150 ml melk

• 1 rookworst (van 250 g)


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief