Ook al is dit over het algemeengeen favoriet voor kinderen, we doen toch een poging om ze aan de spruiten te krijgen. Dé truc van Easy Peasy’s Claire van den Heuvel & Vera van Haren? Voeg wat uitgebakken spekjes en kaas toe en zet onder de grill. Smullen!
Dit recept komt uit het kookboek ‘Easy Peasy Family‘.
1 Verwarm de oven op 200 °C. Was de spruiten, snijd een stukje van de onderkant en verwijder de buitenste blaadjes. Doe ze in een grote pan met water en breng aan de kook. Laat 10 minuten koken tot de spruiten beetgaar zijn. Giet af en laat afkoelen.
2 Meng in een kommetje het broodkruim met de kaas. Bak de spekjes knapperig in een droge koekenpan.
3 Neem een ovenschaal en meng hierin de spruitjes met de spekjes. Bestrooi met het kaas-broodkruim. Zet onder de grill tot de kaas gesmolten is.
4 personen
• zakje spruiten (eventueel paarse)
• 2 el volkorenbroodkruim
• 2 el geraspte Parmezaanse kaas
• 1 bakje biologische magere spekjes
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken. Als je geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.