Springrolls met kerriekip

Intro

Springrolls zijn verse loempia’s die je niet hoeft te frituren. En juist dat maakt ze zo fantastisch: ze zijn snel klaar, gezond en je kunt er net zo oneindig mee variëren als hun gefrituurde broertje. Eet ze als lunch, snack of lichte avondmaaltijd, of gewoon lekker op alle momenten van de dag. Even rollen, dippen en happen maar!

Ingrediënten

Voor 10 rollen

Chilisaus

Bereiding

1. Kook de noedels in water met wat zout volgens de instructies op  de verpakking. Giet af en laat ze uitlekken en afkoelen.

2. Snijd de sla fijn en de komkommer in heel dunne reepjes. Snijd de kip in reepjes en bestrooi met zout, peper en de kerrie. Verhit  de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak de kip 5 minuten.

3. Snijd voor de saus de knoflook fijn en de chilipeper in ringetjes. Doe 200 ml water met de suiker in een pan en breng aan de kook. Neem van het vuur, laat afkoelen en voeg de rijstazijn, vissaus, fijngesneden knoflook en ringetjes chilipeper toe.

4. Week een rijstvel 30 seconden in een schaal met lauw water  en leg het als het zacht is op een schone theedoek. Verdeel over  de bovenste helft van het vel (op zo’n 2 cm van de bovenkant) wat van de sla, taugé, noedels, munt en koriander en eindig met kip en komkommer (gebruik niet te veel). Herhaal met de overige vellen.

5. Vouw de bovenkant van elk rijstvel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een soort envelopje krijgt. Rol ze dan van boven naar beneden zo strak mogelijk op en serveer met de chilisaus.

Credits: Recepten: Pauline Dubois. Fotografie: Fabrice Veigas.