Spring rolls met zalm en mango

Intro

Spring rolls zijn vers het allerlekkerst! Als je ze toch van tevoren maakt, wikkel ze dan in plasticfolie en bewaar ze in de koelkast!

Ingrediënten

Voor 10 rollen:


Sinaasappelsaus:

Bereiding1. Doe de mihoen in een kom, schenk er kokendheet water over en laat 4 minuten weken. Giet af en laat uitlekken en afkoelen.

2. Halveer de plakken zalm. Schil en ontpit de mango en avocado en snijd ze in plakjes. Bedruppel de avocado met het citroensap.

3. Klop voor de saus de olijfolie, het sap van de sinaasappel, de azijn en de mosterd samen met wat zout en peper door elkaar.

4. Week een rijstvel 30 seconden in een schaal met lauw water en leg het als het zacht is op een schone theedoek. Verdeel over de bovenste helft van het vel (op zo’n 2 cm van de bovenkant) wat van de mesclun, mihoen, avocado, een halve plak zalm en mango. Bestrooi met de koriander en herhaal dit met de rest van de vellen.

5. Vouw de bovenkant van elk rijstvel over de vulling en vouw de zijkanten naar binnen. Rol ze dan van boven naar beneden zo strak mogelijk op en serveer met de sinaasappelsaus.

Dit recept komt uit het boek ‘Spring rolls’ (€9,99, Becht).