Spicy worstenbroodjes

Intro

Deze thaise worstenbroodjes zijn heerlijk als snack, borrelhap of als lunch. De currypasta en de gember geven een pittige kick aan het varkensvlees. 

Ingrediënten

Voor 6 stuks

• 400 g varkensworstjes

• 1 tl geraspte gember

• 1½ el rode currypasta

• 4 kaffirlimoenblaadjes, fijngehakt

• handvol gehakte koriander

• 8 plakjes uit 1 bladerdeeg op rol

• 1 ei, geklopt

• 1 el sesamzaad

Bereiding



1. Knijp het worstvlees uit de velletjes en prak de gember, currypasta, limoenblaadjes en koriander erdoor.

2. Leg 4 plakjes bladerdeeg op elkaar, rol tot een rechthoek en snijd in tweeen. Leg de lange kant naar je toe en beleg de onderste helft van elke rechthoek met de helft van het worstmengsel; bestrijk de bovenrand met geklopt ei. Rol de rechthoeken om de vulling en druk de randen aan.

3. Bestrijk de bovenkant van elke rol met wat ei, strooi de sesamzaadjes erover en snijd elke rol in drie stukken. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bewaar 30 minuten in de koelkast.

4. Verwarm de oven voor op 200 oC en schuif er een tweede bakplaat in, om die heet te laten worden.

5. Als de oven is voorverwarmd, schuif je de worstenbroodjes met het bakpapier voorzichtig op de hete bakplaat. Bak ze 20–25 minuten.