Spicy kippensoep met kokosrijst

Intro

Deze pittige soep zit boordevol lekkere groenten als Chinese kool en Thaise aubergines. Maar laat je ook verrassen door het frisse van de limoen, citroengras en het basilicum in combinatie met kip en kokos.

Ingrediënten

Voor 3-4 personen.

Tip 1: Laos heeft een fruitige smaak en is wat minder sterk dan gember. Je kunt hem bij de toko kopen, waar je ook de tomyampasta en de Thaise aubergine ‒ het kleine, ronde zusje van de gewone aubergine ‒ vindt.

Tip 2: Pasta gemaakt van sereh, bij ons ook wel bekend als citroengras, heeft een heerlijk frisse smaak. Je koopt een potje bij de toko of online (bijvoorbeeld via onlinetoko.eu).

Bereiding

1. Doe de rijst in een grote zeef en spoel goed af onder koud stromend water. Doe 150 ml water in een pan samen met een snuf zout en de kokosmelk. Voeg de afgespoelde rijst toe, breng langzaam aan de kook en laat zo’n 15 minuten zachtjes koken op laag vuur met het deksel half op de pan, of tot de rijst gaar is.

2. Doe ondertussen de tomyam- en serehpasta, de galangal (of gember), de Thaise aubergines en babymais in een grote pan. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook op middelhoog vuur, draai het vuur dan laag en laat 10 minuten zachtjes koken (met het deksel schuin op de pan).

3. Bestrooi de kipreepjes met wat zout en peper, en verhit de olie in een koekenpan.

4. Doe de kipreepjes in de hete pan en bak ze in 3-4 minuten bruin en gaar (maar niet droog) ‒ keer ze regelmatig om.

5. Roer de kool en basilicumblaadjes door de soep, kook ze 1 minuut mee en roer dan het limoensap erdoor.

6. Schep de soep in kommen en verdeel de kipreepjes, het kokos en de wortelrasp erover. Serveer en geef de gekookte rijst er in een schaaltje bij, zodat iedereen er op het laatste moment wat van in de soep kan scheppen.