Spicy gesmoorde tofu

Bereiden

Deze tofu wordt eerst goudbruin gebakken in de pan en vervolgens in een licht pittig mengsel van sojasaus gesmoord. Dat maakt hem niet alleen een heerlijke én gezonde snack voor in je lunchtrommel, maar ook een verrassend lekkere banchan (een klein Koreaans bijgerecht).

1 Dep de tofu droog met wat keukenpapier en snijd hem met een scherp mes in plakjes.

2 Verhit de druivenpitolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en leg de plakjes tofu er (in porties) in een enkele laag in. Bak ze dan 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn, keer ze om en bak de andere kant ook 4-5 minuten. Herhaal dit met de rest als de tofu niet in één keer in de pan paste.

3 Hak de bosuitjes fijn en meng ze dan samen met de geperste knoflook, geraspte gember, gochugaru, sojasaus, het geroosterde sesamzaad, de suiker en mirin in een kleine kom. Schenk dit mengsel over een enkele laag gebakken tofu en laat 2-3 minuten smoren. Herhaal dit met de rest als de tofu niet in één keer in de pan paste.

Dit recept komt uit het boek 'Basisboek Korea' van Caroline Hwang (€29,99, Kosmos uitgevers). 



Win een broodbox!


Maak kans op 1 van de 3 broodboxen die wij verloten!