Spiced pompoensoep

Intro

Pompoensoep doet het altijd goed bij ons thuis. We hebben al veel – heel veel – varianten geproefd, gemaakt en mee geëxperimenteerd, maar deze versie van de BBQ is de nieuwste aanwinst. Niet moeilijk om te maken en binnen 30 minuten op tafel, hoe lekker is dat!

Ingrediënten

Bereidingstijd: 25-30 minuten

Ook nodig

Bereiding

1. Steek de BBQ aan en wacht tot de kooltjes bedekt zijn met een grijs laagje, dan zijn ze op de juiste temperatuur.

2. Bestrooi de pompoenparten rondom met zoutvlokken. Gril ze bij een temperatuur van 200 °C, aan beide kanten 2 minuten. Verlaag de temperatuur van de barbecue naar 150 °C en leg de stukken pompoen aan de zijkant van het rooster om indirect te garen.

3. Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur. Roer de sinaasappel- en gemberrasp, het chilipoeder en de nootmuskaat erdoor. Schep de geroosterde pompoen erop en schenk de kokosmelk (houdt 2 eetlepels apart) en de groentebouillon erbij. Breng aan de kook en laat maximaal 5 minuten zachtjes koken.

4. Pureer de pompoensoep met een staafmixer helemaal glad. Verdeel de soep over voorverwarmde kommen en garneer met de achtergehouden kokosmelk, korianderblaadjes, chilivlokken en chili-olie. Serveer en geef er geroosterd brood bij.