Francis Kuijk: ‘Er zijn drie soorten brownie die in mijn bakrepertoire zitten. Ik vind de gewone brownie echt heerlijk, daar kan je me voor wakker maken. Maar eentje met pandan, en ook deze met spekkoekkruiden vind ik ook echt een traktatie. Ik ben niet zo van de zachte brownies waar het beslag zowat ongaar is, maar van de smeuige, fudgy cakevariant. Dat krijg je in dit recept. Nog iets… in mijn voorraadkast heb ik altijd spekkoekkruidenmengsesl al kant-en-klaar staan om te gebruiken in van alles en nog wat. Denk aan cakes, koekjes, cupcakes, ontbijtkoek, cheesecakebodem, cruesli, en zo kan ik een hele lijst opnoemen. Mijn mengsel vind je op pagina 23 bij mijn spekkoekrecept. Dit zal je in een paar andere recepten in dit boek ook nog eens terug zien komen’
brownievorm van 25×17 cm.
30 minuten voorbereidingstijd; 25 minuten bereidingstijd
Voor de crumble
Voor de brownie