Sparkling Rose on the Rocks

Intro

Een lieve limonade met een stoer randje. Begin een dag van tevoren met de voorbereiding. De rozenblaadjes hebben even tijd nodig om hun geur en smaak af te geven. Is het rozenseizoen voorbij? Gebruik dan gedroogde blaadjes. Die zijn online te koop.

Ingrediënten


Voor de garnering:

Bereiding

1. Doe 30 rozenblaadjes samen met de suiker in een vijzel en kneus ze (bewaar de rest van de blaadjes voor de garnering). Als je geen vijzel hebt, kun je dat ook met een deegroller doen. Het gaat erom dat de etherische oliën van de blaadjes loskomen. Voeg ½ eetlepel water toe zodat de smaak en de kleur van de blaadjes goed in de suiker trekken. Zet het rozen-suikermengsel een nachtje afgedekt in de koelkast.
 
2. Doe het citroensap samen met de rozensuiker in een steelpan en voeg de siroop toe. Breng het mengsel al roerend aan de kook tot de suiker volledig is opgelost. Laat de siroop 1 uur staan en giet daarna door een fijne zeef zodat er een heldere siroop overblijft. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet tot gebruik in de koelkast.
 
3. Verdeel de ijsblokjes over stoere whisky-glazen. Giet hierop een scheutje siroop en schenk het bruiswater erover. Maak de drankjes af met een takje dragon en wat rozenblaadjes.
 

Credits fotografie: Hanke Arkenbout

Dit recept komt uit het boek ‘Limonade’ van Holy Kauw. Het boek is hier te bestellen.