4 personen
• 200 g basilicum
• 50 g broodkruim van oud brood
• 1 teen knoflook, gepeld
• 75 ml extra vergine olijfolie
• 100 g parmezaan, geraspt
• 400 g gedroogde spaghetti
1 Pureer het basilicum, broodkruim en de knoflook plus een snuf zout in de keukenmachine. Voeg terwijl de machine langzaam draait om beurten, en beetje bij beetje, de olie en 30 ml
koud water toe ‒ zet de machine af en toe stil om het mengsel van de wand te schrapen. Doe de pesto in een grote schaal en strooi de parmezaan erover.
2 Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking. Laat goed uitlekken, maar schud het laatste kooknat er niet uit. Voeg de spaghetti toe aan de pesto en schep hem erdoor.
Tip Zet eventueel de olijfolie 3 uur van tevoren in de koelkast, dat helpt om de kleur van het basilicum te bewaren.