Het is pasta met knoflook, olijfolie en spaanse peper, maar in het Italiaans klinkt het zoveel leuker: Spaghetti aglio, olio e peperoncino. Het is een van de meest klassieke, eenvoudigste en populairste gerechten van heel Italië. Ook bij ons thuis is deze pasta favoriet.
1. Breng een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Houd een beetje kookvocht apart.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en Spaanse peper op laag vuur. Laat de knoflook niet kleuren. Schep er 1 soeplepel kookvocht bij. Schep de spaghetti erbij en roer de peterselie erdoor. Breng eventueel nog op smaak met extra olijfolie.
3. Breng ondertussen een pan water met zout aan de kook en kook de spaghetti beetgaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
4. Roer de spaghetti door de saus en warm nog even goed door. Serveer met de basilicumblaadjes.
Dit recept komt uit het boek ‘De Pastabijbel’ van Roberta Pagnier en Lotje Deelman (Uitgeverij Carrera).
[Credits: fotografie Simone van den Berg].
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.