Shane Kluivert: ‘Een Spaanse tortilla is eigenlijk een dikke omelet met plakjes aardappel. Een tortilla omdraaien in de pan is heel moeilijk, daarom doe ik hem in de oven.’
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Schil de aardappels en schaaf ze met een kaasschaaf of een mandoline in dunne plakjes. Gebruik altijd het beschermkapje van de mandoline!
3. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Bak de knoflook en de ui kort. Doe dan de ardappelschijfjes erbij en bak ze 10 minuten mee.
4. Vet een ronde ovenschaal in met olie of boter.
5. Schep de helft van de knoflook, ui en aardappelschijfjes uit de pan in de schaal. Doe daarna de helft van de spinazie in de schaal. Doe de rest van de knoflook, ui en aardappelschijfjes op de spinazie, en leg daar de rest van de spinazie op.
6. Klop met een garde of vork de eieren los in de mengkom en schenk ze in de ovenschaal. Strooi er peper en zout overheen.
7. Bak de tortilla in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
TIP!
Eet er lekker vers stokbrood met aioli bij.
TIP!
Ik vind tortilla lekker m et spinazie, maar met tomaat is hij ook fantastisch.
Voor 4 personen. Bereidingstijd: 60 minuten
Wat hetb je nog meer nodig?
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.