Deze Spaanse eieren zijn een heel simpel, maar heerlijk brunchgerecht – ze zijn zelfs nog gemakkelijker als je het tomatenmengsel een dag van tevoren maakt.
1. Verhit de olijfolie in een steelpan op een halfhoog vuur en bak hierin de ui 2-3 minuten tot hij zacht wordt. Voeg de rodepaprikareepjes toe en roerbak ze. Roer dan de tomaten en peterselie erdoor. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
2. Breng het tomatenmengsel aan de kook en laat het 8-10 minuten pruttelen tot het lobbig is. (Je kunt het mengsel nu laten afkoelen, in de koelkast zetten en vlak voor gebruik opwarmen, hoewel ik het het liefst direct gebruik.)
3. Verwarm de grill of bakplaat van de barbecue voor op de hoogste stand.
4. Zet vier hittebestendige schaaltjes met een inhoud van 375-500 ml op de barbecue om warm te worden. Verdeel het mengsel over de vier schaaltjes en laat het kokend heet worden. Maak met een lepel een kuiltje in het midden en breek daar een ei in.
5. Dek de schaaltjes af met aluminiumfolie of een bordje en bak 3-4 minuten tot het eiwit stevig is en de eidooier zacht.
6. Serveer heet, strooi er wat peterselie over en druppel er wat extra vergine olijfolie over. Serveer er warm geroosterd brood bij.
Voor 4 personen.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.