Sopa de legumes Portugese

Intro

Sopa de legumes, ofwel we maken groentesoep uit Portugal. David van The Green Kitchen Stories: ‘Toen ik onlangs een week in Portugal was, leefde ik zo’n beetje op groentesoep en salades. Hoewel het land prima verse groentes heeft, serveren de meeste restaurants alleen gerechten met vis en vlees. Het komt niet vaak voor dat ik me zo beperkt heb gevoeld in wat ik kon bestellen. Gelukkig hadden bijna alle restaurants hun eigen versie van een romige aardappelsoep op de kaart staan en dat is toevallig een van mijn favoriete gerechten. Dus ook al had ik niet veel keus, ik was een gelukkig mens.’

Ingrediënten

Voor 4 personen
 

Bereiding1. Verhit de olie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, salie en prei toe en bak  1 minuut. Doe dan de aardappels, wortels, zoete aardappel of pompoen erbij en roer goed. Schenk er water over tot alles onderstaat en voeg wat zout en peper naar smaak toe.
 
2. Breng aan de kook, leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat staan tot alle groentes gaar zijn.
 
3. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer. Zet weer terug op het vuur en voeg citroensap naar smaak toe. Gebruik je verse tuinbonen, doe deze dan in de soep en laat 4 minuten meekoken.
 
4. Voeg dan de kool toe en laat ook een minuut meekoken tot deze net gaar is. Als je gekookte tuinbonen gebruikt, doe deze dan tegelijk met de kool in de pan.
 
5. Proef en breng de groentesoep zo nodig nog verder op smaak. Serveer de soep in diepe borden met wat extra olijfolie erover gedruppeld en wat vers gemalen zwarte peper voor meer pit.

Credits Recepten David Frenkiel & Luise Vindahl  Fotografie David Frenkiel