Voor 6 personen.
Soesjes
Banketbakkersroom
Sinaasappelschilletjes
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng voor het soezenbeslag melk, water en roomboter aan de kook. Haal van het vuur en roer de bloem erdoor. Roer vervolgens de eieren er een voor een met een houten spatel door zodat er een mooi glad beslag ontstaat.
2. Spuit of schep zo’n 20 bolletjes beslag van ongeveer 15 gram op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de soezen in 25 minuten lichtbruin.
3. Smelt de chocolade au bain-marie in een kom. Doop de soesjes hierin en laat in 30 minuten afkoelen.
4. Rol het deeg uit tot de dikte van een euro. Bevochtig het en bestrooi het met amandelschaafsel. Vouw het deeg twee keer dubbel en rol het dan uit tot de dikte van een bierviltje.
5. Snijd drie cirkels uit het deeg: een van 25 cm, een van 20 cm en een van 15 cm doorsnede. Prik er met een vork gaatjes in en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat in een voorverwarmde oven van 175 °C. Bestrooi het bladerdeeg na 10 min. licht met suiker en bak nog 10 min.
5. Breng voor de banketbakkersroom de melk met het vanillestokje aan de kook. Roer de eidooiers met de maïzena, het zout en de suiker los. Giet een beetje warme melk bij het eimengsel. Roer goed door.
6. Haal het vanillestokje uit de melk. Giet het eimengsel vervolgens bij de rest van de warme melk. Warm goed door, maar laat het niet koken. Roer dan de marmelade door de room.
7. Snijd de schil van de sinaasappel in lange sliertjes. Kook ze 10 minuten in een laagje water waarin 100 g suiker is opgelost. Giet af en laat opdrogen.
8. Klop 200 g slagroom stijf en meng met de banketbakkersroom. Vul hiermee de soesjes: maak een kleine inkeping in elk soesje en spuit de vulling er met een spuitzak in.
9. Plak 10 soesjes met een klein toefje room in een kring op de grootste bladerdeegcirkel. Vul het midden op met de room. Leg de tweede cirkel boven op de soesjes en plak ook hier soesjes. Maak zo drie etages. Spuit de overgebleven room tussen de soesjes en versier met sinaasappelschilletjes.