Blik was ooit supersexy. Maar het enige blik dat tegenwoordig nog aanzien geniet, is het blik op vier wielen. Toch verdient vis in blik meer aanzien. Daarom deelt Bart van Olphen graag dit heerlijke recept met kokkels uit blik met je.
1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de venkel en courgette kort, laat niet verkleuren.
2. Voeg de kippenbouillon toe, zet het vuur laag en wacht tot de venkelgaar is.
3. Pureer met een staafmixer de soep met een paar takjes peterselie grof.
4. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de soep over 4 borden.
6. Verdeel de kokkels over de soep.
7. Besprenkel de soep met wat olijfolie.
8. Garneer de soep met de bieslook.
Dit recept komt uit ‘Vis uit blik’ van Bart van Olphen (€ 10,00, Kosmos Uitgevers).
Voorgerecht, voor 4 personenolijfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.