Ook al lijkt deze vegetarische curry veel werk als je de ingredienten ziet, toch staat het hij zo op tafel en is daarmee ideaal voor op een doordeweekse dag. Maar in ‘t weekend smaakt ie natuurlijk net zo goed! Serveer met rijst, papadums en een frisse muntyoghurt.
1 Trek de bladeren van de bloemkool, snijd hem in stukjes van 2 cm, leg die in de grillpan en keer ze om als ze licht geschroeid zijn.
2 Doe 1 mok rijst en 2 mokken kokend water met de kruidnagels, de halve citroen en een snufje zout in de middelgrote pan met deksel.
3 Schep de olie in de braadpan en roer er vlug het mosterd- en fenegriekzaad, de kurkuma en curryblaadjes door. Pulseer de geschilde gemberwortel, de gepelde tenen knoflook, de schoongemaakte lente-uitjes, de Spaanse peper en de steeltjes van het bosje koriander in de keukenmachine en roer ze door de rijst in de braadpan.
4 Hak de tomaten in grove stukjes en doe die erbij. Giet de kokosmelk in de pan en doe er de uitgelekte kikkererwten en de stukjes ananas (inclusief sap) bij. Roer er de gegrilde bloemkool door, leg de deksel op de pan, draai het vuur hoog en laat de boel aan de kook komen.
5 Leg de papadums een minuut of twee in de magnetron (800W).
6 Trek de bovenste helft van het bosje munt en stamp die in een vijzel tot een pasta. Roer er de yoghurt en een flinke kneep citroensap door en voeg naar smaak peper en zout toe.
7 Knijp de rest van het sap uit de citroen boven de curry en breng hem op smaak. Strooi er de losgetrokken blaadjes koriander over en serveer hem met de rijst en de papadums.
Voor de curry
– ½ bloemkool
– 2 el koudgeperste koolzaadolie of olijfolie
– 1 volle tl zwart mosterdzaad
– 1 volle tl fenegriekzaad
– 1 volle tl kurkuma
– 1 handje gedroogde curryblaadjes
– 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim
– 2 tenen knoflook
– 6 lente-uitjes
– 1 verse rode Spaanse peper
– 1 grote bos verse koriander
– 2 rijpe tomaten
– 1 blik van 400 g kokosmelk
– 1 blik van 400 g kikkererwten
– 1 blik ananasstukjes op sap
– 1 citroen
– 300 g snelkookzilvervlies of basmatirijst
– 10 kruidnagels
– ½ citroen
Voor erbij
– 4 ongebakken papadums
– ½ bos verse munt
– 3 el magere yoghurt
– ½ citroen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.