Sneeuwappels

Intro

We krijgen alleen al bij het horen van de naam ‘sneeuwappels' een heerlijk winters gevoel. We stellen ons voor: een lange wandeling in het winterzonnetje, warme chocolademelk en smakelijke sneeuwappeltjes die op ons liggen te wachten. Het is het lekkerst als je de appels lekker warm eet mét een flinke dot slagroom. Maar een bolletje kaneelijs doet het ook fantastisch erbij – we zijn gek op de combi van koud en warm!

Ingrediënten

Voor 4 personen.

Voorbereiden: 20 miinuten

Bereiden appels: 40 minuten

Sneeuwappels: 45 minuten


Voor de sneeuwappels


 

Bereiding1. Verwarm de oven voor tot 190 °C.
 
2. Was de appels en verwijder het klokhuis. Meng de boter met het uit het stokje geschraapte vanillemerg en een flinke snuf kaneel. Voeg ook de geraspte sinaasappelschil en rozijnen of cranberry’s toe. Roer alles goed door.

3. Zet de appels rechtop in een ovenschaal en vul ze met de vanillesinaasappelboter. Schenk het appelsap (of de cider) in de ovenschaal en zet het geheel circa 40 minuten in de oven: de bereidingstijd hangt af van de grootte en de soort appel die je gebruikt. Het is de bedoeling dat ze er gezwollen uit komen en dat het vruchtvlees heel zacht is.

Sneeuwappels:
1. Klop 3 eiwitten stijf en vouw er voorzichtig 70 gram suiker door. Verdeel deze meringue over de resterende appels en zet alles 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven tot de bovenkant licht gekleurd is. Serveer met een flinke dot slagroom.