Oranje smoothie:
2 personen
• stukje gember (2 cm), geschild
en geraspt
• 1 wortel, geschrapt en in stukjes
• 200 g verse mango, geschild en in stukjes of diepvries blokjes
• 200 ml vers sinaasappelsap
• 1 limoen
Groene smoothie
• 1 banaan (zie tip)
• 200 g jonge spinazie
• 250 ml vers appelsap
• 1 limoen
Paarse smoothie
• 2 peren
• 150 g diepvriesbosbessen
• 100 ml vers appelsap
Witte smoothie
2 personen
• 1 banaan (zie tip hierboven)
• 3 el gemalen amandelen
• 250 ml melk
• 1 el vloeibare honing
Smoothies zijn gezond en een lekker tussendoortje voor jong en oud! Maak ze in iedere kleur van de regenboog met je favoriete groente en fruit.
1 Doe de stukjes wortel en mango samen met de geraspte gember en het sinaasappelsap in een blender.
2 Snijd de limoen doormidden en knijp het sap uit boven de blender. Mix het geheel tot een gladde smoothie.
Per portie 113 kcal, 0,5 g vet (0,1 g verzadigd), 1,8 g eiwitten, 24,1 g koolhydraten, 20,8 g suikers, 0,1 g zout
1 Pel de banaan en snijd in grote plakken. Doe de plakjes samen met de spinazie en het appelsap in een blender.
2 Snijd de limoen doormidden en knijp het sap uit boven de blender. Mix het geheel tot een gladde smoothie.
Tip Wist je dat bevroren banaan een smoothie nog lekkerder maakt? Pel de banaan en laat hem in een diepvrieszakje een nacht in de vriezer liggen.
Per portie 146 kcal, 1,1 g vet (0,2 g verzadigd), 3,7 g eiwitten, 28,1g koolhydraten, 26,2 g suikers, 0,4 g zout
1 Verwijder de steeltjes van de peren, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Doe de peer samen met de bosbessen in een blender.
2 Giet het appelsap bij het fruit en mix het geheel tot een gladde smoothie.
Per portie 100 kcal, 0,4 g vet (0g verzadigd), 0,9 g eiwit, 21,4 g koolhydraten, 18,3 g suikers, 0 g zout
1 Pel de banaan en snijd in grote plakken. Doe de plakjes samen met de gemalen amandelen in de blender.
2 Giet de melk en de honing erbij, en mix het geheel tot een gladde smoothie.
Per portie 340 kcal, 19 g vet (2,7 g verzadigd), 19 g eiwit, 26,8 g koolhydraten, 24,8 g suikers, 0,2 g zout