Er is altijd een reden om voor deze knapperd de keuken in te duiken. Je hebt trouwens maar acht ingrediënten nodig, die je als je een af en toe bakt vast in de kast hebt staan. Nog een plus: in 5 stappen is-ie klaar om in puntjes te snijden. Go for it!
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van een springvorm van 24 centimeter met bakpapier en vet de zijkanten van de vorm in met boter*.
2. Doe de chocolade samen met de boter in een steelpan en zet deze op laag vuur. Verwarm de chocolade en boter al roerend tot beide gesmolten zijn. Haal de pan daarna van het vuur. Eventueel kun je de boter en chocolade ook in de magnetron smelten.
3. Meng in een kom de suiker, eieren, het zout en vanille extract. Voeg het gesmolten chocolademengsel hieraan toe en meng dit erdoor. Spatel als laatste de bloem door het beslag.
4. Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten. De taart lijkt dan nog niet helemaal gaar, maar maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, terwijl het midden lekker smeuïg blijft.
5. Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestuif hem voor het serveren licht met cacaopoeder.
*Neem een vierkant stuk bakpapier en plaats dit op de bodemplaat. Doe hier de springvorm omheen en klik deze vast. Vet de zijkant van de vorm in met boter.
Credits fotografie: Saskia Lelieveld
Voor 12-16 punten
Beslag
80 gr bloem
Verder nodig
*Gebruik bij voorkeur zelfgemaakt of gekocht vanilleextract of het merg uit een vanillestokje. Vanillearoma en vanillesuiker bevatten namelijk chemische smaakstoffen, daar is geen echte vanille aan te pas gekomen. Je kunt het wel gebruiken, maar het smaakt net anders.
Vanilleextract maak je zo:
1. Snijd 3 vanillestokjes in de lengte open en schraap het merg eruit.
2. Doe het merg samen met de opengesneden stokjes in een flesje met 150 milliliter wodka.
3. Schud de fles en zet deze koel en donker weg.
4. Schud de fles enkele keren per week en wacht minimaal 1 maand voor je het vanille-extract gaat gebruiken. Door de alcohol is het extract goed te bewaren.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.