Sinaasappel-cranberry scones

Ingrediënten

Ca. 16 stuks

• 600 g bloem

• 3 tl bakpoeder

• 35 g fijne kristalsuiker, plus 2 el

• 115 g koude boter, in blokjes

• geraspte schil van 1 sinaasappel

• 100 g gedroogde cranberry’s

• 2 eieren geklopt met 275 ml melk, plus 1 geklopt ei

Bereiding

Serveer deze sinaasappel-cranberryscones met zure room en jam. Smullen! 

1. Verwarm de oven voor op 230 ºC.

2. Zeef alle droge ingrediënten boven een kom en wrijf er snel de boter door tot het op broodkruim lijkt. Voeg sinaasappelrasp, cranberry’s en melk-eimengsel toe, roer kort tot een zacht deeg. Rol uit op bebloemd werkvlak tot 3 cm dikte.



3. Steek met een glas rondjes uit en leg die op een bakplaat. Bestrijk ze met het geklopte ei en bestrooi met kristalsuiker. 

4. Bak de scones in 12 minuten gaar en goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.