Simpele lente vignole

Simpele lente vignole

Dit is een eenvoudige variant op een klassieke Romeinse stoofpot. Heb je geen geduld om met verse artisjokken in de weer te gaan, dan is dit precies goed. De prosciutto op de groente houdt de smaken vast. Als ze te krijgen zijn, moet je zeker verse doperwten en tuinbonen nemen. Die hebben veel meer smaak.

Bereiding

1. Verhit een grote pan met antiaanbaklaag, giet er wat olijfolie in. Fruit de lente-uitjes even en voeg de bouillon, doperwten en tuinbonen toe. Roer de artisjokharten erdoor en dan wat takjes munt. Voeg zout en peper toe. Leg de plakjes prosciutto erop, laat 10 minuten zachtjes koken.

2. Rek de blaajes van de rest van de munt. Neem de plakjes prosciutto, scheur ze in stukken en roer die door het stoofpotje. Proef en voeg zo nodig nog zout en peper toe. Doe nog een scheut olijfolie erbij, strooi de muntblaadjes erover en serveer.

Per portie: 160 kcal, 7,5g vet (1,6g verzagdigd), 10,7g eiwit, 12,2 g koolhydraten, 3,7g suikers.

8 personen

  • olijfolie
  • 4 lente-uitjes, schoongemaakt en fijngesneden
  • 400 ml kippen- of groentebouillon
  • 500 g doperwten
  • 500 g tuinbonen
  • 1 potje artisjokharten à ca. 300 g, uitgelekt en gehalveerd
  • bosje munt
  • 6 plakjes prosciutto

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis magazine