Dit is een eenvoudige variant op een klassieke Romeinse stoofpot. Heb je geen geduld om met verse artisjokken in de weer te gaan, dan is dit precies goed. De prosciutto op de groente houdt de smaken vast. Als ze te krijgen zijn, moet je zeker verse doperwten en tuinbonen nemen. Die hebben veel meer smaak.
1. Verhit een grote pan met antiaanbaklaag, giet er wat olijfolie in. Fruit de lente-uitjes even en voeg de bouillon, doperwten en tuinbonen toe. Roer de artisjokharten erdoor en dan wat takjes munt. Voeg zout en peper toe. Leg de plakjes prosciutto erop, laat 10 minuten zachtjes koken.
2. Rek de blaajes van de rest van de munt. Neem de plakjes prosciutto, scheur ze in stukken en roer die door het stoofpotje. Proef en voeg zo nodig nog zout en peper toe. Doe nog een scheut olijfolie erbij, strooi de muntblaadjes erover en serveer.
Per portie: 160 kcal, 7,5g vet (1,6g verzagdigd), 10,7g eiwit, 12,2 g koolhydraten, 3,7g suikers.
8 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.