Dit recept komt uit het boek ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’. Nou, dat makkelijk hebben ze goed begrepen! In slechts drie stappen maak je heerlijke kipspiesjes met pompoen, die je bovendien net zo makkelijk in de oven maakt als op de barbecue. Eetsmakelijk!
Verwarm de oven voor op 180 °C of laat je barbecue goed heet worden.
Maak de peultjes schoon. Snijd de pompoen en de kip in stukken. Rijg ze om en om met de peultjes aan vier spiesjes.
Leg de spiesjes in een ovenschaal. Strooi er zout en peper op en besprenkel ze met balsamicoazijn. Zet de schaal 25 minuten in de oven. Grill je ze liever op de barbecue? Bestrooi ze met zout en peper en sprenkel er wat balsamicoazijn over. Leg ze op de barbecue en keer ze regelmatig om tot de kip en pompoen gaar zijn – houd ze goed in de gaten, want het kan snel gaan en de druipende marinade kan voor kleine vlammen zorgen.
Strooi sesamzaad op de spiesjes en serveer!
–
Dit recept is afkomstig uit ‘Het allermakkelijkste kookboek ter wereld light’ van Jean-François Mallet ( € 25,00, Kosmos Uitgevers).
Voorbereiding: 20 min.
Kooktijd: 25 min
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.