1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur. Voeg de ui, knoflook, komijn, cayennepeper en tijm toe. Bak al roerend gedurende 3 minuten tot de ui zacht is.
2. Voeg de gepelde tomaten toe en bak ze ongeveer 4 minuten op middelhoog vuur mee zodat alle smaken worden vermengd.
3. Voeg de fijngesneden verse tomaten en reepjes rode paprika toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur. Proef de saus en breng op smaak met zout en peper.
4. Schep de saus in een ovenschaal en breek de eieren erboven – probeer de dooiers heel te houden voor het mooiste effect!
5. Bak de shakshuka 6-8 minuten in de oven, afhankelijk van hoe gaar je de eieren wilt.
6. Snijd ondertussen de gerookte makreelfilet in stukken en controleer goed of er geen graatjes meer in zitten. Voeg de makreel toe aan de shakshuka in de oven en laat nog 1 minuut garen.
7. Serveer de shakshuka meteen en strooi de gehakte koriander erover. Geef het brood erbij.
Dit is een recept van Bart van Olphen. Credits: fotografie David Loftus]
4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.