Schwarzwälder Kirschrolle

Schwarzwälder Kirschrolle

Deze gevulde cakerol is een heerlijke variatie op de bekende Schwarzwälder Kirschtorte!

Ingredienten

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet een diepe bakplaat van 25×35 centimeter in met boter en bekleed deze met bakpapier. Vet ook het bakpapier in.

2. Doe de eieren met de suiker, het vanilleextract en zout in een kom. Klop dit met een (hand)mixer met garde(s) ongeveer 6 minuten, tot het mengsel als een wit lint van de garde(s) af loopt. Zeef de bloem en het cacaopoeder in delen boven het schuimige eimengsel en spatel dit door het beslag. Spatel als laatste het water erdoorheen. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden. Giet het beslag uit over de bakplaat en strijk het glad. Bak in 9-12 minuten gaar.

3. Leg een schone theedoek klaar op het werkblad. Leg de cakeplak direct na het bakken – met bakpapier en al – op de theedoek en rol de cake vanaf de lange zijde losjes op. Wikkel de theedoek eromheen, zodat de cake opgerold blijft, en laat de cake zo afkoelen.

4. Breng voor de kersenvulling 75 milliliter van het kersenvocht aan de kook en meng intussen 2 eetlepels van het vocht met het aardappelzetmeel en de suiker. Voeg als het kersenvocht kookt het aardappelzetmeelmengsel toe en roer dit goed door. Laat het 1-2 minuten koken. Voeg vervolgens de kersen toe en kook deze nog 1-2 minuten mee. Voeg eventueel de kirsch toe en laat deze nog 1 minuut meekoken. Stort het mengsel in een schaal en laat het afkoelen.

5. Klop de slagroom met de suiker en de slagroomversteviger met een (hand)mixer met garde(s) stijf op. Bedek het werkblad met twee banen plasticfolie. Rol de cake weer terug uit en leg hem (zonder het bakpapier) op het plasticfolie. Bestrijk de cake met de opgeklopte slagroom, maar laat daarbij aan het uiteinde (aan de lange zijde) 3-4 centimeter vrij. Verdeel de kersenvulling op de slagroom over het begin van de cakeplak, aan de lange zijde. Rol de cake vanaf de kersenvulling op en gebruik het plastic om van de cake een strakke rol te maken. Als de cake goed is opgerold, kun je het plasticfolie aandraaien als een toffeewikkel. Leg de rol 30 minuten in de koelkast om op te stijven.

6. Bestuif de cakerol voor het serveren met een theezeefje met poedersuiker en besprenkel ’m tot slot met de gesmolten chocolade.

Voor 10-14 plakken

Voor het chocoladebiscuit

  • 3 eieren
  • 95 gr suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • ¼ tl zout
  • 70 gr bloem
  • 25 gr cacaopoeder
  • 25 ml water
  • Voor de kersenvulling
  • 250 gr kersen uit blik, uitgelekt
  • 75 ml + 2 el van het kersenvocht
  • 2¼ tl aardappelzetmeel
  • 25 gr suiker
  • 2 el kirsch, optioneel

Voor de slagroom

  • 250 ml slagroom
  • 30 gr suiker
  • 1 zakje slagroomversteviger

Verder nodig

  • boter, om in te vetten
  • poedersuiker, om te bestuiven
  • 50 gr pure chocolade, gesmolten

Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief