Schüttelbrot

Schüttelbrot

Bereiding

Schüttelbrot is een soort chrunchy flat bread met kruiden, typisch voor Zuid-Tirol. Het brood wordt Schüttelbrot genoemd omdat het plat wordt geschud. Perfect voor bij de borrel, maar ook heerlijk bij het ontbijt of de lunch. Je kunt ze beleggen met alles wat je maar wil. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!

Zuurdesem starter:
1. Los de gist op in lauw water.

2. Voeg dit toe aan de bloem en meng goed tot een zacht deeg ontstaat.

3. Dek af en laat dit rijzen gedurende 1 uur op een warme plaats (30 ° C).

Schüttelbrot
1. Meng de zuurdesem met de resterende ingrediënten tot een samenhangend deeg. Dek af en laat 10-15 minuten rusten.

2. Verdeel het deeg in 10 stukken van gelijke grootte (150 g). Vorm hiervan rollen deeg en leg deze op met bloem bestoven doeken. Laat 10 minuten rijzen.

3. Plaats elke rol op een bord ter grootte van een pizza en schud, terwijl je het bord draait. Zorg ervoor dat de rollen verbreden totdat ze uiteindelijk plat zijn.

4. Bak deze op 210-220°C voor ca. 30 minuten.

Heb jij onze blog over Zuid-Tirol al gelezen? Daarin vind je nog veel meer leuke foodtips uit deze mooie regio.
 

Voor 6 personen. Bereiding: 1 uur en 30 minuten.

  • 250 g roggebloem
  • 250 ml lauwwarm water (30° C)
  • 20 g verse gist
  • 500 g roggebloem
  • 250 g tarwebloem
  • 20 g verse gist opgelost in 850 ml lauwwarm water (30 °C)
  • 20 g zout
  • 5 g venkelzaad
  • 5 g komijnzaad
  • 5 g fengriek


Deel Artikel
Om dit recept te bewaren moet je ingelogd zijn.
Inloggen | Registreren
Print dit recept Mail dit lijstje

Gratis nieuwsbrief