Schüttelbrot is een soort chrunchy flat bread met kruiden, typisch voor Zuid-Tirol. Het brood wordt Schüttelbrot genoemd omdat het plat wordt geschud. Perfect voor bij de borrel, maar ook heerlijk bij het ontbijt of de lunch. Je kunt ze beleggen met alles wat je maar wil. Het kost even wat tijd, maar dan heb je ook wat!
Zuurdesem starter:
1. Los de gist op in lauw water.
2. Voeg dit toe aan de bloem en meng goed tot een zacht deeg ontstaat.
3. Dek af en laat dit rijzen gedurende 1 uur op een warme plaats (30 ° C).
Schüttelbrot
1. Meng de zuurdesem met de resterende ingrediënten tot een samenhangend deeg. Dek af en laat 10-15 minuten rusten.
2. Verdeel het deeg in 10 stukken van gelijke grootte (150 g). Vorm hiervan rollen deeg en leg deze op met bloem bestoven doeken. Laat 10 minuten rijzen.
3. Plaats elke rol op een bord ter grootte van een pizza en schud, terwijl je het bord draait. Zorg ervoor dat de rollen verbreden totdat ze uiteindelijk plat zijn.
4. Bak deze op 210-220°C voor ca. 30 minuten.
Heb jij onze blog over Zuid-Tirol al gelezen? Daarin vind je nog veel meer leuke foodtips uit deze mooie regio.
Voor 6 personen. Bereiding: 1 uur en 30 minuten.
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.