Saucijzenbroodjes van Yvette

Intro

Saucijzenbroodjes zijn perfect om te combineren met een goede soep of in mini-vorm als snack. Maak je er extra veel, dan kun je ze ook invriezen voor een later moment. Dit recept is van Yvette van Boven.

Ingrediënten

15 stuks

• 1 kg rundergehakt

• 1 ei

• 3 el ketchup

• 75 ml ketjap

• 1 el worcestershiresauce

• 1 el kaneel

• 1 el piment of speculaaskruiden

• 1 tl nootmuskaat

• 2 el mosterd

• 1 handje paneermeel

• scheut tabasco, naar smaak

• 1 tl zout

Deeg

• 15 plakjes roomboterbladerdeeg

• 1 ei, losgeklopt

• boter, om in te vetten

Bereiding



1 Doe alle ingrediënten voor de vulling in een grote kom en meng ze goed door elkaar. Voeg eventueel wat extra paneermeel toe als het mengsel te nat is – de vulling moet samenhangend zijn, niet te plakkerig, maar glad, stevig en goed te verwerken.

2 Ontdooi het bladerdeeg en verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakplaat in met boter en bekleed hem met bakpapier. Rol voor elk plakje bladerdeeg een ‘worstje’ van het gehakt. Vouw om elk worstje een plakje bladerdeeg heen, duw het deeg dicht met je vingertoppen en druk als laatste de randjes aan met een vork. Ga door tot al het gehakt en de plakjes bladerdeeg op zijn.

3 Verdeel de ongebakken broodjes over een of twee bakplaten en besmeer ze met het losgeklopte ei. Bak ze in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze met een flinke lepel mosterd.