Vis uit blik biedt verrassend veel mogelijkheden in de keuken. Samen met Jaap van Rijn zag Bart van Olphen de opdracht om heerlijke gerechten samen te stellen met (duurzame) blikvis als een uitdaging. Het resultaat mag er zijn. Sardines uit blik en tomaten in huis? Maak dan dit makkelijke en heerlijke voorgerecht.
• Prak met een vork de sardines fijn en meng deze met de kappertjes, zongedroogde tomaten, olijven en wat fijngesneden blaadjes basilicum tot een tartaar.
• Schik de sardinetartaar met een ring in het midden van een groot bord.
• Leg de tomatenplakjes rondom de tartaar.
• Verdeel de geitenkaas en wat basilicum over de tomaten.
• Schenk wat olijfolie over de tomaten.
• Breng het gerecht verder op smaak met witte peper en zeezout.
–
Dit recept komt uit ‘Vis uit blik’ van Bart van Olphen (€ 10,00, Kosmos Uitgevers).
Voorgerecht
voor 4 personen
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.