Sardinetartaar met tomaten- carpaccio

Intro

Vis uit blik biedt verrassend veel mogelijkheden in de keuken. Samen met Jaap van Rijn zag Bart van Olphen de opdracht om heerlijke gerechten samen te stellen met (duurzame) blikvis als een uitdaging. Het resultaat mag er zijn. Sardines uit blik en tomaten in huis? Maak dan dit makkelijke en heerlijke voorgerecht.

Ingrediënten

Voorgerecht

voor 4 personen

 

Bereiding



• Prak met een vork de sardines fijn en meng deze met de kappertjes, zongedroogde tomaten, olijven en wat fijngesneden blaadjes basilicum tot een tartaar.
• Schik de sardinetartaar met een ring in het midden van een groot bord.
• Leg de tomatenplakjes rondom de tartaar.
• Verdeel de geitenkaas en wat basilicum over de tomaten.
• Schenk wat olijfolie over de tomaten.
• Breng het gerecht verder op smaak met witte peper en zeezout.

– 

Dit recept komt uit ‘Vis uit blik’ van Bart van Olphen (€ 10,00, Kosmos Uitgevers).