Cheesecake in een modern en kerstig jasje! Laat je verrassen door deze salted caramel pumpkin cheesecake bites van Foodie-ness. Te lekker om niet een keertje te maken!
1. Zet het blik kokosmelk omgekeerd 1 nacht in de koelkast.
2. Week de cashewnoten 30 minuten in kokend water.
3. Stoom of kook de pompoenblokjes in circa 10 minuten in weinig water zacht en gaar. Pureer de pompoen met de staafmixer tot een gladde puree en laat afkoelen.
4. Week de dadels voor de crust 10 minuten in heet water.
5. Verdeel de papieren cupcakevormpjes over de muffinvorm met 12 holtes.
6. Maal de uitgelekte dadels in een keukenmachine tot er een bal ontstaat. Voeg de overige ingrediënten voor de crust toe en meng tot een plakkerig deeg. Verdeel het met vochtige handen over de vormpjes en druk goed aan. Zet tot gebruik in de koelkast.
7. Maak nu de vulling. Schep het stevige roomgedeelte van de koude kokosmelk en weeg 125 gram af. Maal in de keukenmachine de cashewnoten glad. Voeg de pompoenpuree, kokosolie, kokosroom en agave- of ahornsiroop toe en pureer tot een gladde crème.
8. Verdeel de crème gelijkmatig over de vormpjes, dek af met vershoudfolie en zet circa 5 uur in de vriezer.
9. Maak de caramel swirl. Week de dadels 10 minuten in heet water. Roer de maizena met 1 eetlepel water tot een glad papje. Maal in het bakje van de staafmixer het maizenapapje, de uitgelekte dadels en de kokosroom tot een glad mengsel. Roer het vanille-extract en citroensap erdoor.
10. Verhit het kokosmelkmengsel in een pan op middelhoog vuur en roer tot het zachtjes kookt. De karamel is klaar als hij glanst en diep goudbruin is. Sprenkel hem over de cheesecake bites en bestrooi met grof zeezout en geroosterde pecannoten.
Voedingswaarden: 395 kcal • 28,4 g vet • 25,5 g koolhydraten • 20 g suikers • 7,6 g eiwit
Voor 10 stuks
Bereidingstijd: 60 minuten + 5 uur opstijven
vegan • glutenvrij • lactosevrij
Vulling
Crust
Caramel swirl
Topping
bakgereedschap: staafmixer • 12 papieren cupcakevormpjes • muffinvorm met 12 holtes • keukenmachine • verhoudfolie
Om de beste ervaringen te bieden, gebruiken wij en onze partners technologieën zoals cookies om informatie over het apparaat op te slaan en/of te openen. Toestemming voor deze technologieën stelt ons en onze partners in staat om persoonlijke gegevens zoals surfgedrag of unieke ID's op deze site te verwerken en om gepersonaliseerde en niet-gepersonaliseerde advertenties te tonen. Als u geen toestemming geeft of deze intrekt, kan dit invloed hebben op bepaalde functies.
Klik hieronder om in te stemmen met het bovenstaande of om specifieke keuzes te maken. Je keuzes zullen alleen worden toegepast op deze site. Je kunt je instellingen te allen tijde wijzigen, inclusief het intrekken van je toestemming, door gebruik te maken van de knoppen op het Cookiebeleid of door te klikken op de knop 'Toestemming beheren' onderaan het scherm.