• snufje zout en suiker
• 12 sperziebonen, afgehaald
• 1 kropje little gem
• 1 stronkje roodlof
• 12 ansjovisfilets, afgegoten
• 12 zwarte olijven (bij voorkeur uit Nice), pitloos en in plakjes
• 6 kerstomaatjes, in partjes
• 6 radijsjes, in dunne plakjes
• 1 lente-uitje, in dunne ringen
• 2 zachtgekookte eieren, gepeld en in 6 parten gesneden
• 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
Voor de vinaigrette
• 2 eetlepels rodewijnazijn
• 4 eetlepels extra vierge olijfolie
• ¼ teen knoflook, geperst
• sap van ½ citroen
• snufje suiker
• zout en peper
1 Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette in een kom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
2 Breng water aan de kook. Voeg het zout en de suiker toe, en dan de sperziebonen. Blancheer 2 minuten, giet ze af en spoel ze af onder koud stromend water.
3 Verdeel het kropje sla en het roodlof in blaadjes; je hebt er in totaal 12 nodig. Verdeel de resterende ingrediënten over de blaadjes; halveer de sperziebonen als ze te lang zijn.
4 Besprenkel met vinaigrette en geef de rest er in een kleine kom bij.
Dit recept is afkomstig uit het boek Chez Rachel van Rachel Khoo.