Voor 4 personen
Voorbereiding 25 minuten; Bereiding 15 minuten
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
2. Schud de blokjes feta in een braadslee om met 2 eetlepels olijfolie, de ui, olijven, gedroogde oregano en chilivlokken. Breng het mengsel op smaak met peper, maar voeg nog geen zout toe. Bak het 12-15 minuten, tot de ui net zacht en langs de randen verschrompeld is.
3. Meng de resterende 3 eetlepels olie met de honing en 2 eetlepels rodewijnazijn (je kunt nog een eetlepel toevoegen als de salade gemengd is; hoeveel je nodig hebt, hangt af van de zoetheid van de watermeloen).
4. Meng de watermeloen, komkommer, granaatappelpitten en bijna al het basilicum op een groot bord. Strooi het fetamengsel erover en meng voorzichtig; zorg dat de blokjes feta heel blijven. Doe het olie-azijnmengsel in de lege braadslee en meng het door het bakvocht. Proef en voeg de extra azijn toe als je watermeloen erg zoet is. Voeg indien nodig ook een beetje zout toe… denk eraan dat de feta al zoutig is. Alles draait om de balans. Lepel de dressing over de salade en strooi de sumak erover, als je die gebruikt. Strooi tot slot de resterende blaadjes basilicum erover.