Bijgerecht voor 4-6 personen.
1. Rooster de amandelen in een droge koekenpan op laag vuur tot ze goudkleurig zijn of leg ze 10 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
2. Zet een grillpan op hoog vuur. Snijd de nectarines in vieren en gril ze aan beide gesneden kanten een paar minuten zodat ze mooie strepen krijgen. Leg ze op een platte schaal en besprenkel met wat honing. Trek de muntblaadjes van de takjes, leg met de rucola in een kom en voeg de posteleinblaadjes toe. Knijp beide citroenen erboven uit en besprenkel met wat extra vierge olijfolie. Bestrooi met zout en peper en schep om.
3. Gril de halloumi in zijn geheel, 3-5 minuten aan elke kant tot elke kant mooie strepen heeft. Leg op een snijplank en snijd in plakken van 1 centimeter. Leg de halloumi op de schaal en verdeel de blaadjes en amandelen erover. Serveer meteen.
Dit recept is afkomstig uit het gratis weekmenu met recepten uit Cyprus. Het hele weekmenu kun je downloaden door op onderstaande afbeelding te klikken.